Olet melko varmasti kuullut tai lukenut aikaisemmin siitä, mitä on manifestointi ja se on voinut vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Olet ehkä lukenut kirjoja manifestoinnista, innostunut ja kokeillut manifestoida unelmiasi. Hetken kuluttua olet huomannut, että palaat takaisin uskomukseen, että ei se voi olla mahdollista. Aivan kuin sinun ja unelman tiellä olisi muuri. Tai koet suurta kärsimättömyyttä liittyen siihen, että suuri unelmasi ei vieläkään ole toteutunut ja sinulla voi olla tunne, että kuljet vastoinkäymisestä vastoinkäymiseen.

Tämän tekstin luettuasi ymmärrät, mitkä asiat on syytä ottaa huomioon ja mitä asioita on tärkeää työstää, jotta manifestointi toimisi korkeimmaksi parhaaksesi. Ymmärrät myös sen, miten tämän hetkinen elämäsi on manifestoinnin tulosta ja ilmentymää ja miten jatkuvasti luomme omaa elämäämme ja tulevaisuuttamme. Tekstin luettuasi sisällesi voi nousta varmuus siitä, että manifestointi eli luominen on täysin luonnollista ja mahdollista myös sinulle. Ja mitä tärkeintä; jätät myös tilaa ihmeille.

Lue lisää verkossa järjestettävästä kokemuksellisesta miniretriitistä klikkaamalla kuvaa.

Mitä jos manifestointi ei tunnu toimivan?

Manifestointi on ilmentämistä. Se on voimakkaiden mielikuvien, ajatusten, uskomusten ja tunteiden ilmentämisestä sisäisestä maailmasta ulkoiseen maailmaan. Voit nyt pysähtyä oman elämäsi äärelle ja tarkastella sitä. Nimittäin tämän hetkinen elämäsi on suurilta osin sisäisen maailman ilmentymää. Sen, mitä olet ajatellut ja tuntenut itsestäsi ja elämästäsi, on muuttunut todellisuudeksesi. Se mitä on sisällä, se ilmentyy ulkopuolelle.

Joskus on myös niin, että elämä tuo eteemme vaikeita haasteita, sairauksia ja luopumisen hetkiä. Nämä taas ovat osa elämän kiertokulkua, syklisyyttä. Kaikkeen emme siis pysty vaikuttamaan, eikä elämä ole kontrollissamme. Tämä on tärkeää ymmärtää osana manifestointia. Elämään kuuluu ilo ja suru. Vastaanottaminen ja antaminen. Syntymä ja kuolema. Elämään kuuluu myös kaikki ne haasteet joita kohtaamme matkalla.

Usein ihminen on niin tottunut nykyiseen todellisuuteensa, eikä meinaa uskoa sitä, että asiat voisi muuttua. Omasta elämästä on tullut oma henkilökohtainen todellisuus, joka voi myös rajata omia mahdollisuuksia ja luoda niille lasikattoja. Tuo ensin huomio asioihin jotka ovat elämässäsi ja joita et siihen toivo. Tai asioihin joiden haluaisit olevan eri tavalla. Joskus on hyvä tarkastella sitä, mitä ei halua elämäänsä, koska se auttaa oivaltamaan sen, mitä oikeasti haluaa elämäänsä. Se, että tietää tarkalleen sen, mitä tarvitsee ja haluaa, on manifestoinnin pohja.

Saatko itsesi kuitenkin usein kiinni siitä, että ajattelet sitä mitä et halua elämääsi tai siihen että minulla ei ole sitä (niukkuusajattelu)? Joku voi ajatella ”en halua tätä työtä” tai ”aina rahani ovat loppu”. Tai huomaatko, että sisälläsi on jokin niin todellisen oloinen rajoittava tunne? Kuten pelko hylätyksi tai torjutuksi tulemisesta tai arvottomuudesta? Se tunne tuntuu ja vaikuttaa niin vahvasti, että se luo todellisuuden, jossa ne rajoittaa elämästä täyttä elämää. Voi olla, että onnellisuutesi ja vapautesi on sidottu unelmaasi. Esimerkkeinä; ”silloin kun minulla on rahaa, voin tehdä mitä haluan ja olla onnellinen.” Tai ”sitten kun rinnallani on unelmieni mies, voin kokea olevani rakastettu.” Tämä onnellisuuden metsästäminen tulee jatkumaan loputtomiin, jos se sidotaan sitten kun -ajatteluun.

Tunnelukkojen ja purkamattomien tunnelatausten vaikutus manifestointi prosessiin

Silloin kun manifestointi ei tunnu toimivan, vaikka kuinka visualisoi ja nostattaa tunteita, on usein syy tunnelukoissa ja kehon solumuistissa olevissa tunnelatauksissa. Eli voisi kuvailla, että sisäiset asetukset ei tue manifestointia. Unelma voi olla jokin todella itselle tärkeä, jonka haluaisi NIIN voimakkaasti saada jo itselleen…Silti mitään ei tunnu tapahtuvan ja siihen on vaikea uskoa todella.

Tämä johtuu siitä, että usein manifestointia pyritään tekemään pelkällä mielen tasolla ja liian kiiltokuvamaisesti. Tuolloin jätetään huomioimatta ja hoivaamatta kehon solumuisti, jossa on tieto kaikesta siitä, mitä elämässä on aikaisemmin tapahtunut. Itse uskon vahvasti myös oikeaan ajoitukseen. Eli henkilö ei ole välttämättä vielä valmis vastaanottamaan unelmaansa ja hänen tulee kasvaa ja oppia jotain tärkeää ennen sitä.

Jos henkilö syvällä sisimmässään kokee, että ei ole paremman arvoinen, vaikuttaa tämä alitajunnainen lukko manifestointiprosessiin. Se voi näkyä elämässä haasteina ja tiettyinä kaavoina uralla, raha-asioissa tai ihmissuhteissa. Henkilön kokiessa syvällä alitajunnassaan häpeää tai hylätyksi tulemisen pelkoa, voi se vaikuttaa siihen, että on vaikeaa luottaa ja ottaa konkreettisia askeleita kohti unelmaansa tai hän lamaantuu helposti.

Jos näitä tunnelatauksia ja lukkoja ei kohdata elämässä, vaan niitä pakoillaan, vaikuttaa tämä hyvin herkästi manifestointiprosessiin. Voi olla, että henkilöllä on tunne, että onnellisuus on jossain tulevaisuudessa, eikä sitä voi kokea ennen kun oma unelma on toteutunut. En tarkoita tällä sitä, että vasta silloin voisi manifestoida, kun kaikki lukot ja tunteet on purettu. Ei, vaan enemmänkin sitä, että on niin tärkeää tulla niistä tietoiseksi ja ymmärtää niiden olemassaolo. Hyväksyä ja rakastaa niitä, sen sijaan että ne kieltäisi ja niitä pitäisi jotenkin pahana tai vääränä.

Tuo huomio siihen kaikkeen hyvään mitä sinulla jo on ja luo sisällesi turvaa

Manifestointi ei toimi puuteajattelusta käsin. Jos keskittyy vain siihen mitä ei ole ja kokee sisällä suurta tarvetta, vaikuttaa se tietoisuuteen supistavasti. Tuolloin ollaan jatkuvassa pelkotilassa. Pelkotila on supistavaa ja silloin katsekentän kaventuessa ei näe elämän kaikenaikaa tarjoamia mahdollisuuksia. Avain puutteajattelusta ja pelosta kohti runsaus-, ja mahdollisuusajattelua on pelon kohtaaminen ja sisäinen turvan luominen ja kiitollisuus.

Ihmisen perustarve on tuntea turvaa. Jos turvaa ei ole, se herättää ihmisessä alkukantaisen pelon tunteen, joka voi joko ylivirittää hermostoa tai lamaannuttaa. Taistele, pakene tai lamaannu -reaktio tapahtuu silloin kun ihminen kokee alitajunnaista pelkoa. Tuolloin kaikki huomio menee selviytymiseen, eikä selviytymismoodissa ole tilaa unelmoida kovinkaan usein. Turvaa on tärkeää luoda kehollisesti; syvään hengittämällä, kosketuksella, halauksella, EFT-taputtelulla, hyräilyllä…Tähän löytyy eri tapoja, jokaiselle sopivin. Itselläni myös syvimmän pelon kohtaaminen on ollut vaikuttava ja käänteentekevä omassa luomisprosessissani.

Kiitollisuuteen keskittyminen on tärkeä osa uuden luomista. Kiitollisuudella en tarkoita pelkkää kiitos- sanaa, vaan kokonaisvaltaista, jopa kyyneleet silmiin nostattavaa tunnetta siitä, miten paljon hyvää elämässä on jo nyt. Kiitollisuutta itsestäänselvinä pitämistämme asioista, kuten katosta pään päällä, ilmasta jota hengittää, ravinnosta ja vedestä tai omasta kehosta. Olen joskus viettänyt aikaa puhuen omalle keholleni kiittäen häntä siitä, mitä hän vuokseni on tehnyt ja miten upea se on. Manifestoinnin pohja on kiitollisuuden kokeminen, pienistäkin asioista elämässä. Ja tiedän, vaikeina hetkinä kiitollisuuden kokeminen on haastavinta, mutta se on mahdollista. Pienikin valon kide on toivon kipinä.

Manifestointi – tärkeä osa on luoda tilaa uudelle

Jos huone on täynnä tavaraa, ja tunkkainen ei sinne mahdu enää uusia, raikkaita asioita. Tämä on luonnon laki ja pätee myös tässä suhteessa. Nimittäin jos keho on täynnä tunnelatauksia, uskomuksia ja elämä näin muutoinkin on täynnä kaikkea, ei siellä ole tilaa uudelle. Jos taas alitajuntaisesti uskot, ettet voi saada sitä, on paljon epätodennäköisempää, että saisit sen.

Tärkeä vaihe manifestoinnissa onkin vanhoista asioista, tunteista ja uskomuksista sekä tottumuksista irti päästäminen ja tilan luominen uudelle. Nämä vanhat tunteet tai tottumukset rajoittavat ja jarruttavat sekä voivat usein vaikuttaa manifestointiprosessissa. Tunnelataukset ja vahvat uskomukset vaille jäämisestä liittyvät hyvin usein sisäiseen lapseen, joka asuu sisällämme. Siksi sisäisen lapsen näkeminen, kuuleminen ja hoivaaminen on todella merkittävä osa manifestointiprosessia.

Nyt on aika pysähtyä kehon ja sisäisen lapsen äärelle. Mitä keho ja sisäinen lapsi haluaa kertoa? Missä tuntuu kireyksiä ja tukoksia? Mitä tunteita sieltä löytyy? Mitä muistoja siellä on? Nosta se kaikki käsiteltäväksesi hyväksyen ja rakastaen. Jos sieltä nousee lapsuusmuistoja, kohtaa ne rakkaudella ja täytä niitä tarpeita, joita hän koki, ettei täytetty. Sinä voit tehdä sen ja saada sen pienen lapsen kokemaan olonsa turvatuksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Hyvinkin usein lukot ovat peräisin lapsuuden kokemuksista. Tämän vuoksi sisäisen lapsen kohtaaminen ja tarpeiden täyttäminen on avainasemassa kun manifestoidaan, koska manifestointi tarvitsee ensisijaisesti luottamusta.

Mistä omaa itseäsi rajoittavista uskomuksista ja tunteista on nyt aika päästää irti? Mitkä ei palvele omaa korkeinta parastasi? Mitä lapsi sisälläsi kaipaa?

Manifestoi sitä mitä TODELLA haluat. Luo yhteys itseesi

Hyvin usein manifestoimisessa törmää siihen, että henkilö haluaisi saada kerralla kaiken. On vaikeaa päättää, mitä todella haluaa, eikä haluaisi jäädä mistään paitsi. On niin paljon vaihtoehtoja ja kun haluaa kaikkea, voikin huomata hetken päästä, että lopulta ei ole saanut niistä mitään, tai vain puolittaisesti ja elämä on liian täynnä. Tämä on vain kärjistetty esimerkki.

Mistä siis tietää, mitä oikeasti haluaa, mikä on korkeimmaksi parhaaksi itselle? Luo yhteys omaan sisimpääsi, ennen kuin luot intention. Kuuntele, mitä omalla sisimmälläsi on sanottavana. Jos koet, että on vaikeaa päättää, pyydä sisimmältäsi vastaus merkkien tai sanojen, unien muodossa. Luota, että vastaus tulee. Yleensä vastaus tulee niin, että koet ihanan rauhan ja hyvän olon kun se nousee. Toki, jos kyseessä on jotain itselle isoa ja merkittävää, voi se tuntua myös ihanan jännittävänä ja kihelmöivänä. Luota siihen, että sisimpäsi tietää syvemmin kuin mielesi. Joskus mieli voi haluta jotain ja sydän & sisin taas jotain ihan muuta. Sisin haluaa sitä, mikä OIKEASTI on sinulle parasta.

Tunteiden voima manifestointiprosessissa

Manifestoinnissa kehotetaan luomaan hyvin selkeä ja tarkka visio/ intentio mielikuvissa siitä, mitä haluaa manifestoida todellisuuteensa. Itse rakastan jättää myös tilaa ihmeille ja sille, että luottaa elämään. Tämä on tärkeä osa manifestointia. Elää se mielikuvituksessa, eli sisäisessä maailmassasi todeksi. Nähdä ja kokea itsensä jo kokemassa sen kaiken. Tämä on ihana vaihe, erityisesti silloin kun olet työstänyt kehon ja sisäisen lapsen vaille jäämisen tunteita ja annat itsesi lentää hurjimpiinkin unelmiisi.

Näe se kaikki, mitä tapahtuu ja mitä on. Näe itsesi sen keskellä, näe että se on jo sinun. Kuule, mitä kuulet ympärilläsi. Haista miltä siellä tuoksuu…Mitä maistat? Tunne maa jalkojesi alla, se, miten hengität ja liikut. Tärkeää on tuntea se mitä tunnet; nostata ne kaikki tunteet ja huomioi mitä tunnet. Nimittäin tunne on kaikista voimakkain tässä prosessissa. Tunnet ehkä iloa, täyttymystä, merkitystä, rakkautta tai yhteyttä… Mitä todella tunnet kun unelmasi on tässä?

Tunteet ja niiden nostattaminen on voimakkain työkalu manifestoimisessa. Kirjoita itselle ylös ne tunteet joita koet kun unelma on toteutunut ja missä kohtaa kehoa ne tuntuvat. Pyri nostattamaan näitä tunteita sekä kiitollisuuden tunnetta itsessäsi päivittäin eri keinoin. Kun tunnet jo sitä, mitä tunnet kun unelmasi on totta, linjaudut unelmasi kanssa ja luot sen sisäiseen maailmaasi todeksi askel askeleelta. Lopulta ihminen hakee aina tunnekokemusta, jonka voi luoda mielikuvissa ja kehoon jopa välittömästi. Sinussa on se voima sisälläsi.

Jätä tilaa ihmeille ja sen jälkeen: LUOTA

Seuraavaksi astu luottamuksen tilaan ja luo tilaa sille, että elämä voi luoda ihmeitä, jotka ovat korkeammaksi parhaaksesi. Luota siihen, että elämä tietää mikä on parhaaksesi, paremmin kuin sinä itse. Luota siihen, että se mitä todella haluat ja kaipaat, tulee sinulle oikeaan aikaan, juuri oikeassa ajoituksessa. Ole kärsivällinen. Mitä ikinä käytkään nyt läpi. Uskalla päästää irti ja astua itse sivuun, ollen kuitenkin valmis toimimaan ja ottamaan askelia, joita sinua johdatetaan ottamaan.

Tilaa ihmeille -retriitti

Retriitti järjestetään verkossa, joten voit osallistua mukaan mistä tahansa. 

Aloita vuosi siivoamalla mielestä ja kehosta sen, mikä on estänyt onnellisuutta ja ihmeitä virtaamasta luonnollisesti elämääsi. Retriitillä luomme tilan jossa on turvallista kohdata rajoittavia tunnelatauksia ja muistoja sekä päästää irti menneistä.

Selkeytät itsellesi syväluotaavasti se, mitä todella haluat, tarvitset ja kaipaat elämääsi. Astut runsauden ja ihmeiden vyöhykkeelle, jossa kaikki on jo olemassa. Lue lisää Retriitistä ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.

-Elina

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä tekstit:

Kolme tapaa lisätä onnellisuutta

Stressin oireet, tunnistaminen ja tasapainottaminen

Onnistu muutoksessa – avaimet muutokseen ovat sisälläsi

Tunnelukot osa 1/2 miten ne rajoittavat onnellisuuttasi?

Näin Joharin ikkuna auttaa kehittämään itsetuntemustasi