Kysyn sinulta nyt suoran kysymyksen: kuka on elämäsi tärkein päähenkilö? Kenet valitset elämäsi päähenkilöksi ja tärkeimmäksi ihmiseksi? Voi olla, että vastaat itsesi sijaan: lapseni tai puolisoni tai jokin muu, tai voit myös vastata itsesi.

Hyvin usein, erityisesti naisilla ja äideillä, voi käydä niin, että he asettavat jonkun muun elämänsä tärkeimmäksi henkilöksi tai vähättelevät omaa tärkeyttään. Rakkaus tuota ihmistä, kuten omaa lasta kohtaan on niin suunnaton, että omat tarpeet voivat jäädä sen kaiken alle, kun toiselle haluaa vain parasta. Tai voi olla, että sisäsyntyisesti sitä ajattelee ensisijaisesti muiden tarpeita, unohtaen liian usein omansa.

Voi olla myös niin, että nainen ei salli itselleen hyvinvointia ja oman ajan ottamisesta podetaan huonoa omaatuntoa. Vaikka en itse olekaan äiti, olen nähnyt tätä paljon kohdatessani valmennettavia jotka ovat naisia ja äitejä jotka ovat tehneet niin paljon uhrauksia muiden vuoksi, että he ovat unohtaneet itsensä ja oman hyvinvointinsa muiden palvelemisen alle.

Happinaamari ensin omille kasvoille

Lausahdus; ”laita ensin happinaamari omille kasvoille ja vasta sen jälkeen vieressäsi olevien kasvoille” kuvaa hyvin sitä, miten itsestään huolehtiminen lopulta on kaikkien eduksi.

Esimerkiksi jos nainen antaa kaiken itsestään vain pois, eikä pääse latautumaan ja pitämään itsestään huolta, hänen sisäinen malja, eli energiatasot ehtyvät nopeaa. Pian ei ole mistä antaa ja se vaikuttaa naiseen itseensä sekä myös hänen ympärillään oleviin ihmisiin. Lapset ihmettelevät, miksi äiti on jatkuvasti niin kiukkuinen ja väsynyt. Väsynyt nainen ei myöskään jaksa olla läsnä arjessa vaan helposti vain suorittaa pakollisia velvoitteita. Lapset alkavat omaksua tätä esimerkkiä ja pitämään sitä normaalina, että muiden etu on aina ennen omaa.

Entäpä mitä tapahtuu jos nainen alkaakin pitää itseään ensiarvoisen tärkeänä ja alkaa täyttämään omaa sisäistä maljaansa? Silloin kun hän panostaa itseensä ja ottaa omaa aikaa lapset ja mahdollinen puoliso saavat nähdä sen positiivisen muutoksen, kun äiti palaa kotiin oman ajan jälkeen säteilevänä ja on aivan uudella tavalla läsnä. Lapset oppivat äidiltään mallin jossa äiti pitää huolta itsestään ja ottaa omaa aikaa ja näin he tekevät samoin ollessaan aikuisia.

Kenet nyt valitset elämäsi päähenkilöksi? Se, että asettaa oman hyvinvointinsa etusijalle, ei ole itsekkyyttä, vaan se on kaikkien etu. Tämä ajaa sinun ja lähiympäristösi etuja. Kun otat vastuun omasta hyvinvoinnistasi, se säteilee sinun lisäksesi muihin ympärilläsi.

Kenet valitset elämäsi päähenkilöksi: avun ja tuen pyytämisen sekä vastaanottamisen tärkeys

Liian usein äidit jäävät yksin ja avun pyytämiseen on monessa tapauksessa korkea kynnys. Pärjäämisen kulttuuri ajaa monet tuntemaan, että avun pyytäminen olisi jotenkin hävettävä asia, mitä se ei todellakaan ole.

Aikonaan äideillä on ollut tukenaan suku ja lähipiiri, kun perheet olivat suuria ja esimerkiksi isovanhemmat asuivat samassa talossa ja osallistuivat lasten hoitoon. Verkostot olivat tuolloin aivan erilaista luokkaa, mitä ne ovat nykypäivänä.

Nykypäivän äiti voi ajatella, että ei halua vaivata ja venyttää avun pyytämistä viimeiseen asti. Heikoutta on vaikeaa näyttää, on vaikeaa sanoa, että olen niin väsynyt, tarvitsen apua, voisitko auttaa. Niin moni nainen kertoo, että on niin vaikeaa olla muiden kannateltavana.

Kannustan sinua, jos tämä asia resonoi, olemaan rohkea ja pyytämään tukea. Olemaan kannateltavana. Kannustan sinua nostamaan oman hyvinvointisi tärkeäksi elämässäsi ja priorisoimaan itseäsi. Koska sinä olet tärkeä. Elämäsi tärkein ihminen.

Kutsu sinulle sisältäen tarjouksen: Tasapainon retriitti 10.-12.6. [ovet sulkeutuvat 8.5.]

Retriitti täss upeassa Tuomiston kartanossa Sastamalassa, on mahdollisuus, jonka aikana pääset vetäytymään arjesta, palautumaan ja täyttämään omaa sisäistä maljaasi. Retriitin aikana saat tuoda huomion itseesi, omiin tarpeisiisi ja hyvinvointiisi.

Annat kehollesi hyvää lempeän liikkeen ja ravitsevan ravinnon avulla. Annat mielellesi lepoa ja hellit sitä hiljaisuudessa, kesän vehreässä luonnossa sekä työpajoissa ja ihanissa meditaatioharjoituksissamme. Kaikki on valmiina sinulle, sinun tehtäväsi on nyt vain saapua paikalle ja nauttia. Nyt on lupa päästää irti velvotteista, vain olla ja asettaa itsesi etusijalle.

Haluaisitko tulla retriittiin yhdessä jonkun toisen naisen kanssa, joka tarvitsee elämäänsä lisää elinvoimaa ja palautumista? Jos varaatte retriittiin paikat molemmille, saatte ne alennushintaan yhteensä 860€ [430€/hlö].

Jos taas haluat tulla nauttimaan retriitille yksin, on hinta nyt vain 450€ sisältäen kaiken, mitä tarvitset tuon viikonlopun aikana (majoituksen, ruokailut sekä ohjelman).

LISÄKSI ilmoittautuessasi mukaan saat kaupanpäälle yhden valmennustapaamisen (arvo 127€) joko minun tai Maaretin (retriitin toinen ohjaaja) kanssa.

Lue lisää retriitistä täältä

-Elina

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Meditaation hyödyt hyvinvoinnille

Näin Joharin ikkuna auttaa kehittämään itsetuntemustasi

Tunnelukot osa 1/2 miten ne rajoittavat onnellisuuttasi?

5 erilaista tapaa tehdä läsnäoloharjoituksia -löydä omasi